Maar Obama kent blijkbaar zijn geschiedenis niet meer, want als puntje bij paaltje komt steekt het verhaal heel anders in elkaar. Uiteindelijk is het westen zelf verantwoordelijk voor de Oekraïne-crisis, waarbij het aandeel van de Verenigde Staten zeker niet onderschat mag worden.

Want de VS en de westerse bondgenoten hebben eerst alle moeite van de wereld gedaan om de Sovjet-Unie open te breken, waarna ze zijn gaan proberen om een aantal ex-Sovjetstaten naar hun kant over te halen. De VS alleen al hebben bijvoorbeeld meer dan 5 miljard dollar gespendeerd om de Oekraïne over te halen de kaart van het westen te trekken.

Maar Obama kent blijkbaar zijn geschiedenis niet meer, want als puntje bij paaltje komt steekt het verhaal heel anders in elkaar. Uiteindelijk is het westen zelf verantwoordelijk voor de Oekraïne-crisis, waarbij het aandeel van de Verenigde Staten zeker niet onderschat mag worden. Want de VS en de westerse bondgenoten hebben eerst alle moeite van de wereld gedaan om de Sovjet-Unie open te breken, waarna ze zijn gaan proberen om een aantal ex-Sovjetstaten naar hun kant over te halen. De VS alleen al hebben bijvoorbeeld meer dan 5 miljard dollar gespendeerd om de Oekraïne over te halen de kaart van het westen te trekken.