Sentiment op beurzen blijf fragiel, macronieuws is slecht

Vooral door wat tegenvallende macro-economische indicatoren, maar ook wel als uitvloeisel van gemengd bedrijfsnieuws, moesten de internationale aandelenmarkten volgens ABN Amro afgelopen week opnieuw een stapje terug doen.

De toonaangevende indices verloren circa 1,5% ten opzichte van afgelopen vrijdag. De AEX, die nota bene de eerste twee dagen van de week tegen de internationale trend in steeg, verloor vervolgens per saldo zelfs meer dan de andere indices (-2,2%).

In Europa was het nieuws volgens ABN Amro overwegend negatief. Dat gold overigens niet voor het bedrijfsnieuws, dat vooral gemengd was.

Het macronieuws was wel ronduit slecht. De economie in de eurozone blijkt in het derde kwartaal met 0,1% te zijn gekrompen, met Nederland als forse negatieve uitschieter (-1,1% ten opzichte van het tweede kwartaal).

Sentiment op beurzen blijf fragiel, macronieuws is slecht Vooral door wat tegenvallende macro-economische indicatoren, maar ook wel als uitvloeisel van gemengd bedrijfsnieuws, moesten de internationale aandelenmarkten volgens ABN Amro afgelopen week opnieuw een stapje terug doen. De toonaangevende indices verloren circa 1,5% ten opzichte van afgelopen vrijdag. De AEX, die nota bene de eerste twee dagen van de week tegen de internationale trend in steeg, verloor vervolgens per saldo zelfs meer dan de andere indices (-2,2%). In Europa was het nieuws volgens ABN Amro overwegend negatief. Dat gold overigens niet voor het bedrijfsnieuws, dat vooral gemengd was. Het macronieuws was wel ronduit slecht. De economie in de eurozone blijkt in het derde kwartaal met 0,1% te zijn gekrompen, met Nederland als forse negatieve uitschieter (-1,1% ten opzichte van het tweede kwartaal).