Bij Goldman Sachs is analist Alec Phillips van mening dat het congres niet meer happig is om een goedkeuring voor de verlenging te geven, gezien het oplopend deficiet op de Amerikaanse begroting.

Het verlengen van de werkloosheidsuitkeringen wordt door Philips als goed nieuws beschouwd. Amerikanen die zonder job zitten, hebben nu alleszins nog tot 30 november recht op een uitkering.

Het slechte nieuws is dat deze verlenging waarschijnlijk de laatste gaat worden. Het uitblijven van meer maatregelen kan het prille herstel van de Amerikaanse economie in gevaar brengen. De overheidssteun voegde een vol procent toe aan de groei van de VS-economie in het eerste kwartaal.

Bij Goldman Sachs is analist Alec Phillips van mening dat het congres niet meer happig is om een goedkeuring voor de verlenging te geven, gezien het oplopend deficiet op de Amerikaanse begroting. Het verlengen van de werkloosheidsuitkeringen wordt door Philips als goed nieuws beschouwd. Amerikanen die zonder job zitten, hebben nu alleszins nog tot 30 november recht op een uitkering. Het slechte nieuws is dat deze verlenging waarschijnlijk de laatste gaat worden. Het uitblijven van meer maatregelen kan het prille herstel van de Amerikaanse economie in gevaar brengen. De overheidssteun voegde een vol procent toe aan de groei van de VS-economie in het eerste kwartaal.