Unilever voorziet aanhoudend uitdagende marktomstandigheden. Het bedrijf spreekt over groeivertraging in opkomende markten en het uitblijven van herstel in ontwikkelde markten.

Desondanks blijft de outlook voor heel 2014 ongewijzigd. Het bedrijf gaat uit van winstgevende volumegroei, een verbeterende marge en een sterke kasstroom.

De resultaten over het eerste halfjaar van Unilever waren beneden verwachtingen, als wordt gelet op de top-line groei. Zo was de organische omzetgroei van 3,7% teleurstellend.

De operationele winstmarge bleef echter stabiel op 14%, terwijl Unilever eerder hintte op een lichte daling. De operationele winst was in lijn met de schattingen van ABN Amro en met de consensus. De kernwinst per aandeel van € 0,78 was ook net iets beter dan waar de consensus vanuit ging. ABN Amro is neutraal.

Unilever voorziet aanhoudend uitdagende marktomstandigheden. Het bedrijf spreekt over groeivertraging in opkomende markten en het uitblijven van herstel in ontwikkelde markten. Desondanks blijft de outlook voor heel 2014 ongewijzigd. Het bedrijf gaat uit van winstgevende volumegroei, een verbeterende marge en een sterke kasstroom. De resultaten over het eerste halfjaar van Unilever waren beneden verwachtingen, als wordt gelet op de top-line groei. Zo was de organische omzetgroei van 3,7% teleurstellend. De operationele winstmarge bleef echter stabiel op 14%, terwijl Unilever eerder hintte op een lichte daling. De operationele winst was in lijn met de schattingen van ABN Amro en met de consensus. De kernwinst per aandeel van € 0,78 was ook net iets beter dan waar de consensus vanuit ging. ABN Amro is neutraal.