Uitbraak koers Eiffage lijkt op komst

Op de weekgrafiek van Eiffage zien we volgens Geert Van Herck van Leleux de forse neerwaartse correctie van het aandeel sinds de historische top op 129,30 euro in 2007. Maar sinds het bereiken van de bodem op 15,81 euro eind 2011 werd een felle remonte ingezet.

De koers bevindt zich momenteel in een stijgend trendkanaal en neemt de belangrijke horizontale weerstand rond 50 euro in het vizier. Het aandeel testte de afgelopen weken de steunlijn en deze hield stand (reeds voor de vierde keer wat deze steunlijn zeer belangrijk maakt).

In een beursklimaat waar beleggers inzetten op een economisch herstel in de eurozone moet Eiffage zeker beleggerskapitaal kunnen aantrekken.

Vanuit een langetermijnperspectief ziet Van Herck wel dat het niveau van 30 euro zeer belangrijk is : oude weerstand die nu als steun dienst doet. Een neerwaartse doorbraak zou een negatief signaal zijn.

In de eerste jaarhelft waren er nog twijfels over de economische perspectieven voor de eurozone : sinds begin juli profiteerde

de koers van een hernieuwd beleggersvertrouwen in de eurozone.

De koers brak opwaarts uit zijn horizontaal consolidatiepatroon uit.

Op de daggrafiek zien we volgens Van Herck eveneens een stijgende steunlijn met drie raakpunten die tot op heden

elke koersval stutte.

De hoge stand van de RSI-indicator kan de komende dagen misschien aanleiding zijn voor een kleine correctie. Maar gebruik deze correctie om in dit aandeel te stappen, zo adviseert Van Herck. Hij positioneert zich nu al voor een verwachte opwaartse uitbraak boven 45 euro richting 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content