Deze productie-eenheid zal oppervlakte-actieve chemicaliën gaan ontwikkelen en produceren voor de afnemers van producten voor huisonderhoud en persoonlijke verzorging in Centraal- en Oost-Europa las Van Herck we in het persbericht dat op de website van Solvay staat.

Hiermee verhoogt Solvay zijn blootstelling aan de minder cyclische sector van de consumentengoederen. Het is een gelegenheid om even terug te komen op de aanbeveling van 27 februari 2013 (Solvay, opbouwen, 109,30 euro). "In ieder geval kan een eerste kooplimiet rond 105 euro gelegd worden" was toen de laatste zin van de technische analyse.

De koers bereikte de afgelopen dagen nog iets lagere niveaus (09 april 2013, 99,51 euro) alvorens op te veren in het zog van het beursherstel.

Het beursherstel is sterk liquiditeitsgedreven (geldcreatie door de centrale banken) en minder gevoelig voor de recente tegenvallende economische cijfers (zoals een lager Amerikaanse producentenvertrouwen en een daling van het aantal nieuwe banen).

Een minder gunstig macro-economisch klimaat kan volgens Van Herck wel op de volumes (lager) en prijzen (eveneens lager) van Solvay wegen. Maar de beurzen lijken het zich niet aan te trekken: Solvay kan nog terug naar zijn top van 120 euro. Daarna wordt het uitkijken.

Deze productie-eenheid zal oppervlakte-actieve chemicaliën gaan ontwikkelen en produceren voor de afnemers van producten voor huisonderhoud en persoonlijke verzorging in Centraal- en Oost-Europa las Van Herck we in het persbericht dat op de website van Solvay staat. Hiermee verhoogt Solvay zijn blootstelling aan de minder cyclische sector van de consumentengoederen. Het is een gelegenheid om even terug te komen op de aanbeveling van 27 februari 2013 (Solvay, opbouwen, 109,30 euro). "In ieder geval kan een eerste kooplimiet rond 105 euro gelegd worden" was toen de laatste zin van de technische analyse. De koers bereikte de afgelopen dagen nog iets lagere niveaus (09 april 2013, 99,51 euro) alvorens op te veren in het zog van het beursherstel. Het beursherstel is sterk liquiditeitsgedreven (geldcreatie door de centrale banken) en minder gevoelig voor de recente tegenvallende economische cijfers (zoals een lager Amerikaanse producentenvertrouwen en een daling van het aantal nieuwe banen). Een minder gunstig macro-economisch klimaat kan volgens Van Herck wel op de volumes (lager) en prijzen (eveneens lager) van Solvay wegen. Maar de beurzen lijken het zich niet aan te trekken: Solvay kan nog terug naar zijn top van 120 euro. Daarna wordt het uitkijken.