David Keeble van Credit Agricole is van mening dat de FED daarmee uiteindelijk in de eigen voet schiet. In de toekomst zal het steeds moeilijker worden om de rente te manipuleren. De centrale bank zal op zoek moeten gaan naar een andere manier om activa in te kopen.

Uiteindelijk zullen de maatregelen van de centrale bank elk effect missen, ze zal volledig de controle over het financieel systeem kwijtraken. Het spreekt voor zichzelf dat dit uiteindelijk uitloop op een zeer gevaarlijke situatie, met een Amerikaanse centrale bank die totaal machteloos is geworden.

David Keeble van Credit Agricole is van mening dat de FED daarmee uiteindelijk in de eigen voet schiet. In de toekomst zal het steeds moeilijker worden om de rente te manipuleren. De centrale bank zal op zoek moeten gaan naar een andere manier om activa in te kopen. Uiteindelijk zullen de maatregelen van de centrale bank elk effect missen, ze zal volledig de controle over het financieel systeem kwijtraken. Het spreekt voor zichzelf dat dit uiteindelijk uitloop op een zeer gevaarlijke situatie, met een Amerikaanse centrale bank die totaal machteloos is geworden.