Volgens de analisten kan de Portugal-affaire zich deze week snel ontwikkelen. Het uitblijven van een reddingsplan voor Portugal kan namelijk een negatief signaal geven aan de financiële markten.

Simon Derrick, senior analist bij Bank of New York Mellon, maakt een vergelijking met Ierland vorig jaar. Dat land weigerde aanvankelijk om een reddingsplan te aanvaarden, maar werd uiteindelijk toch gedwongen om overstag te gaan.

Volgens Ierland had het land geen hulp nodig, iets wat uiteindelijk toch het geval bleek te zijn. Ook Portugal houdt nu vol geen hulp nodig te hebben. We verwachten dat het Portugal-verhaal deze week nog wordt vervolgd.

Volgens de analisten kan de Portugal-affaire zich deze week snel ontwikkelen. Het uitblijven van een reddingsplan voor Portugal kan namelijk een negatief signaal geven aan de financiële markten. Simon Derrick, senior analist bij Bank of New York Mellon, maakt een vergelijking met Ierland vorig jaar. Dat land weigerde aanvankelijk om een reddingsplan te aanvaarden, maar werd uiteindelijk toch gedwongen om overstag te gaan. Volgens Ierland had het land geen hulp nodig, iets wat uiteindelijk toch het geval bleek te zijn. Ook Portugal houdt nu vol geen hulp nodig te hebben. We verwachten dat het Portugal-verhaal deze week nog wordt vervolgd.