De belangrijkste reden is waarschijnlijk het uitblijven van inflatie. Zonder meer inflatie lijkt een verdere stijging van de goudprijs onwaarschijnlijk.

Rich Bernstein van Business Insider is van mening dat de inflatie ook in 2013 geen grote problemen zal opleveren. De reden ligt voor de hand: China beschikt over een enorme capaciteit om te produceren en die capaciteit wordt aan snel tempo verder uitgebreid.

Daarom zullen de prijzen onder druk blijven staan en krijgt de inflatie geen schijn kans. De wereldeconomie kan volgend jaar herstellen, maar in een tempo dat onvoldoende is om ongebreidelde kredietcreatie of bottlenecks in de economie te veroorzaken.

De belangrijkste reden is waarschijnlijk het uitblijven van inflatie. Zonder meer inflatie lijkt een verdere stijging van de goudprijs onwaarschijnlijk. Rich Bernstein van Business Insider is van mening dat de inflatie ook in 2013 geen grote problemen zal opleveren. De reden ligt voor de hand: China beschikt over een enorme capaciteit om te produceren en die capaciteit wordt aan snel tempo verder uitgebreid. Daarom zullen de prijzen onder druk blijven staan en krijgt de inflatie geen schijn kans. De wereldeconomie kan volgend jaar herstellen, maar in een tempo dat onvoldoende is om ongebreidelde kredietcreatie of bottlenecks in de economie te veroorzaken.