De goudprijs steeg met 70% tussen december 2008 en juni 2011, een periode waarin de Amerikaanse centrale bank meer dan 2000 miljard dollar in het financieel systeem pompte. Het afbouwen van de steunmaatregelen kan samen met het uitblijven van inflatie de goudprijs fors onder druk zetten.

Jeffrey Currie, Goldman's head of commodities research, verklaarde vorige week dat de goudprijs in de hierboven geschetste omstandigheden kan terugvallen onder het niveau van 1000 dollar per troy ounce. Currie adviseert dan ook om de posities in goud verder af te bouwen.

De goudprijs steeg met 70% tussen december 2008 en juni 2011, een periode waarin de Amerikaanse centrale bank meer dan 2000 miljard dollar in het financieel systeem pompte. Het afbouwen van de steunmaatregelen kan samen met het uitblijven van inflatie de goudprijs fors onder druk zetten. Jeffrey Currie, Goldman's head of commodities research, verklaarde vorige week dat de goudprijs in de hierboven geschetste omstandigheden kan terugvallen onder het niveau van 1000 dollar per troy ounce. Currie adviseert dan ook om de posities in goud verder af te bouwen.