Uitblijven van extra maatregelen zet Italiaanse en Spaanse obligaties lager

De Europese Centrale Bank verlaagde vanmiddag haar basisrente met een kwart procent, maar de meeste beleggers hadden op extra maatregelen gerekend. Sommige economen hadden bijvoorbeeld op extra inkopen van obligaties gerekend.

Een dergelijke beslissing bleef uit uit en het uitblijven van extra maatregelen zette de koersen van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties lager.

In geval van de Spaanse staatsobligaties was het al de tweede dag op rij dat de koersen lager gingen (en dus de rendementen stegen).

Spanje moet meer betalen op veiling

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie kwam uit op 6,81%, of een stijging met 40 basispunten ten opzichte van de dag voordien. De stijging was op dagbasis de grootste sinds 18 juni. Het rendement op de Italiaanse staatsobligaties steeg met 26 basispunten tot 6,02%.

Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, merkte op dat er enige onzekerheid heerste omtrent de verlaging van de depositorente tot het nulniveau. Het is nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen van deze ingreep gaan zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content