Het uitblijven van een Chinese renteverhoging is goed nieuws voor de beurzen, zo meent He Zhen. De fondsmanager bij Shanghai Huili Asset Management denkt dat de People's Bank of China voorzichtig te werk zal gaan wat haar rentepolitiek betreft.

In plaats van de rente te verhogen, besliste de Chinese centrale bank vorige week al om de reserveverplichtingen voor de banken te verhogen. Volgens He Zhen is er een duidelijke reden voor het uitblijven van een renteverhoging.

Een hogere rente zou namelijk opnieuw geld richting China doen vloeien, wat de inflatie nogmaals kan doen aanwakkeren. Dat gebeurt nu dus niet en daarmee kan de interesse voor aandelen weer toenemen.

Het uitblijven van een Chinese renteverhoging is goed nieuws voor de beurzen, zo meent He Zhen. De fondsmanager bij Shanghai Huili Asset Management denkt dat de People's Bank of China voorzichtig te werk zal gaan wat haar rentepolitiek betreft. In plaats van de rente te verhogen, besliste de Chinese centrale bank vorige week al om de reserveverplichtingen voor de banken te verhogen. Volgens He Zhen is er een duidelijke reden voor het uitblijven van een renteverhoging. Een hogere rente zou namelijk opnieuw geld richting China doen vloeien, wat de inflatie nogmaals kan doen aanwakkeren. Dat gebeurt nu dus niet en daarmee kan de interesse voor aandelen weer toenemen.