Het lijkt ondenkbaar dat op een bepaald moment de pensioenuitkeringen stopgezet kunnen worden. Toch is dit gevaar in de toekomst niet denkbeeldig. Financieel dreigt Europa op het tandvlees te raken.

Maar België en de andere Europese landen zijn geen alleenstaand geval, ook in de Verenigde Staten wordt de betaalbaarheid van Social Security nu openlijk in vraag gesteld. Ook bij de bedrijven neemt de machteloosheid toe.

Een bedrijf als International Business Machines is enkele jaren geleden gestopt met het beloven van een pensioen aan nieuwe medewerkers.

Veel Amerikanen zullen dus meer zelf moeten sparen en ook daar loopt het fout. 57% van de bevolking in de VS heeft minder dan 25.000 dollar aan spaargeld en beleggingen.

Het lijkt ondenkbaar dat op een bepaald moment de pensioenuitkeringen stopgezet kunnen worden. Toch is dit gevaar in de toekomst niet denkbeeldig. Financieel dreigt Europa op het tandvlees te raken. Maar België en de andere Europese landen zijn geen alleenstaand geval, ook in de Verenigde Staten wordt de betaalbaarheid van Social Security nu openlijk in vraag gesteld. Ook bij de bedrijven neemt de machteloosheid toe. Een bedrijf als International Business Machines is enkele jaren geleden gestopt met het beloven van een pensioen aan nieuwe medewerkers. Veel Amerikanen zullen dus meer zelf moeten sparen en ook daar loopt het fout. 57% van de bevolking in de VS heeft minder dan 25.000 dollar aan spaargeld en beleggingen.