Tyler Durden van Zero Hedge wijst er op in de afgelopen 30 jaar van financiële overvloed alsmaar hogere pensioenen werden beloofd aan de Amerikaanse staatsambtenaren. De overheid zal echter niet meer in staat zijn om aan die beloften te voldoen en dat zal tot drama's aanleiding geven.

Bijkomend probleem is dat de stijgende beurskoersen en de goede rendementen op obligaties de pensioenfondsen in staat stelden om hun kapitaal te vergroten. De risico's op de beurzen zijn echter groter geworden en obligaties leveren op hun best nog 2 tot 3% op. Vroeg of laat moet het Amerikaans pensioensysteem tegen de klippen lopen.

Tyler Durden van Zero Hedge wijst er op in de afgelopen 30 jaar van financiële overvloed alsmaar hogere pensioenen werden beloofd aan de Amerikaanse staatsambtenaren. De overheid zal echter niet meer in staat zijn om aan die beloften te voldoen en dat zal tot drama's aanleiding geven. Bijkomend probleem is dat de stijgende beurskoersen en de goede rendementen op obligaties de pensioenfondsen in staat stelden om hun kapitaal te vergroten. De risico's op de beurzen zijn echter groter geworden en obligaties leveren op hun best nog 2 tot 3% op. Vroeg of laat moet het Amerikaans pensioensysteem tegen de klippen lopen.