"In de eerste negen maanden bereikten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® meer dan 382 000 patiënten met een sterke groei van 50% netto-omzet tot EUR 665 miljoen. UCB heeft nu het keerpunt bereikt waar de netto-omzet van onze nieuwe kerngeneesmiddelen hoger is dan die van de Keppra®-franchise - de 'cross-over', aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB. "Deze resultaten bevestigen onze ambitie om meer dan 1,5 miljoen patiënten te bereiken met Cimzia®, Vimpat® and Neupro®, met als streefwaarde een gecombineerde piekomzet van ten minste EUR 3,1 miljard in de tweede helft van dit decennium."

De opbrengsten in de eerste negen maanden van 2012 stegen met 5% in vergelijking met de vorige interimperiode tot EUR 2 565 miljoen (stabiel bij constante wisselkoersen) door de sterke groeiresultaten van de kerngeneesmiddelen Cimzia®, Vimpat® en Neupro®, evenals E Keppra® in Japan. De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinstresultaten voldoen aan de bedrijfsverwachtingen.

Veel zit al verrekend in de koers

Volgens Fabian Smeets van ING zit UCB op het juiste spoor. Dit gegeven zit echter al grotendeels in de koers verrekend, zodat een koopadvies niet meer aan de orde van de dag is. Smeets heeft een neutraal advies voor het aandeel UCB, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 39 euro.

"In de eerste negen maanden bereikten Cimzia®, Vimpat® en Neupro® meer dan 382 000 patiënten met een sterke groei van 50% netto-omzet tot EUR 665 miljoen. UCB heeft nu het keerpunt bereikt waar de netto-omzet van onze nieuwe kerngeneesmiddelen hoger is dan die van de Keppra®-franchise - de 'cross-over', aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB. "Deze resultaten bevestigen onze ambitie om meer dan 1,5 miljoen patiënten te bereiken met Cimzia®, Vimpat® and Neupro®, met als streefwaarde een gecombineerde piekomzet van ten minste EUR 3,1 miljard in de tweede helft van dit decennium." De opbrengsten in de eerste negen maanden van 2012 stegen met 5% in vergelijking met de vorige interimperiode tot EUR 2 565 miljoen (stabiel bij constante wisselkoersen) door de sterke groeiresultaten van de kerngeneesmiddelen Cimzia®, Vimpat® en Neupro®, evenals E Keppra® in Japan. De onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) en de nettowinstresultaten voldoen aan de bedrijfsverwachtingen. Veel zit al verrekend in de koers Volgens Fabian Smeets van ING zit UCB op het juiste spoor. Dit gegeven zit echter al grotendeels in de koers verrekend, zodat een koopadvies niet meer aan de orde van de dag is. Smeets heeft een neutraal advies voor het aandeel UCB, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 39 euro.