Er zal echter nog heel wat nodig zijn om het rampzalige beursjaar te doen vergeten. Alle 19 sectoren opgenomen in de Dow Jones Stoxx 600 Index gingen in 2008 minstens 18% lager.

De index zelf verloor 46% en dat was de grootste daling uit de geschiedenis van de index. Zowel de banken als de mijnbouwgroepen verloren als sector 65%. De banken schreven vorig jaar 1000 miljard dollar af, terwijl de Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen een recordverlies van 36% liet optekenen.

De Brusselse beurs zag de stijging in de loop van de vrijdagsessie in een stroomversnelling raken, met inmiddels een winst voor de BEL 20 van meer dan 2,50%. De index ziet de kaap van 10.000 in het vizier komen.

In de banksector gaat Dexia voluit, terwijl KBC op een afstandje volgt. Anderzijds is ook UCB een opvallende stijger.

Er zal echter nog heel wat nodig zijn om het rampzalige beursjaar te doen vergeten. Alle 19 sectoren opgenomen in de Dow Jones Stoxx 600 Index gingen in 2008 minstens 18% lager. De index zelf verloor 46% en dat was de grootste daling uit de geschiedenis van de index. Zowel de banken als de mijnbouwgroepen verloren als sector 65%. De banken schreven vorig jaar 1000 miljard dollar af, terwijl de Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen een recordverlies van 36% liet optekenen.De Brusselse beurs zag de stijging in de loop van de vrijdagsessie in een stroomversnelling raken, met inmiddels een winst voor de BEL 20 van meer dan 2,50%. De index ziet de kaap van 10.000 in het vizier komen. In de banksector gaat Dexia voluit, terwijl KBC op een afstandje volgt. Anderzijds is ook UCB een opvallende stijger.