UCB kocht nog eens 6,65 % aandelen in WILEX, wat de totale participatie op 18,05% brengt. De vijf oncologieprojecten die WILEX begin 2009 kocht van UCB boeken goede vooruitgang.

Eén project, de MEK-inhibitor WX554, zit nu in klinische ontwikkelingsfase I.

"WILEX is de ideale strategische partner voor de ontwikkeling van de oncologieportfolio van UCB", aldus Dr. Ismail Kola, Executive Vice-President UCB en President UCB NewMedicines(TM). "Deze overeenkomst stelt UCB in staat om zich te concentreren op de interne R&D-activiteiten in onze belangrijkste indicatiegebieden, het centraal zenuwstelsel en immunologie, waarbij het bedrijf kan profiteren van de uitgebreide kennis, focus en knowhow van WILEX op het vlak van oncologie."

In januari 2009 kocht WILEX de wereldwijde rechten om de volledige preklinische oncologieportfolio van UCB te ontwikkelen, inclusief twee programma's voor kleine molecules en drie programma's voor antilichamen.

Eind 2009 kwam één project (MEK-inhibitor) in klinische Fase I. Volgens het akkoord behield UCB de exclusieve rechten om elk van de vijf programma's terug te kopen, na de voltooiing van de initiële klinische haalbaarheidsstudies voor elk programma, en de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van elk product op zich te nemen.

In dit geval zou WILEX een ontwikkelings-, commercialiserings- en mijlpaalvergoeding en royalty's van UCB ontvangen. Indien UCB zijn terugkooprecht voor de programma's niet uitoefent, zou WILEX de rechten om de programma's te ontwikkelen en commercialiseren behouden en zou UCB een mijlpaalvergoeding en royalty's van WILEX ontvangen.

UCB kocht nog eens 6,65 % aandelen in WILEX, wat de totale participatie op 18,05% brengt. De vijf oncologieprojecten die WILEX begin 2009 kocht van UCB boeken goede vooruitgang. Eén project, de MEK-inhibitor WX554, zit nu in klinische ontwikkelingsfase I. "WILEX is de ideale strategische partner voor de ontwikkeling van de oncologieportfolio van UCB", aldus Dr. Ismail Kola, Executive Vice-President UCB en President UCB NewMedicines(TM). "Deze overeenkomst stelt UCB in staat om zich te concentreren op de interne R&D-activiteiten in onze belangrijkste indicatiegebieden, het centraal zenuwstelsel en immunologie, waarbij het bedrijf kan profiteren van de uitgebreide kennis, focus en knowhow van WILEX op het vlak van oncologie." In januari 2009 kocht WILEX de wereldwijde rechten om de volledige preklinische oncologieportfolio van UCB te ontwikkelen, inclusief twee programma's voor kleine molecules en drie programma's voor antilichamen. Eind 2009 kwam één project (MEK-inhibitor) in klinische Fase I. Volgens het akkoord behield UCB de exclusieve rechten om elk van de vijf programma's terug te kopen, na de voltooiing van de initiële klinische haalbaarheidsstudies voor elk programma, en de verantwoordelijkheid voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van elk product op zich te nemen. In dit geval zou WILEX een ontwikkelings-, commercialiserings- en mijlpaalvergoeding en royalty's van UCB ontvangen. Indien UCB zijn terugkooprecht voor de programma's niet uitoefent, zou WILEX de rechten om de programma's te ontwikkelen en commercialiseren behouden en zou UCB een mijlpaalvergoeding en royalty's van WILEX ontvangen.