UCB trotseerde een downgrading door Bank Degroof, dat het advies voor het aandeel van houden op afbouwen zette. Het koersdoel werd anderzijds opgetrokken van 52 naar 55 euro. De koers noteert iets hoger.

Hoewel de aandelenbeurzen dus weer eens een goede week achter de rug hebben, zijn volgens ABN Amro de niveaus van het begin van dit jaar voor veel beurzen nog niet bereikt.

Behalve de situatie in Oekraïne en zwakke Amerikaanse indicatoren door het strenge winterweer daar in de eerste paar maanden, speelt daarbij ook de vrees voor een ongestoorde economische ontwikkeling in de opkomende landen (met name China) een rol.

UCB trotseerde een downgrading door Bank Degroof, dat het advies voor het aandeel van houden op afbouwen zette. Het koersdoel werd anderzijds opgetrokken van 52 naar 55 euro. De koers noteert iets hoger. Hoewel de aandelenbeurzen dus weer eens een goede week achter de rug hebben, zijn volgens ABN Amro de niveaus van het begin van dit jaar voor veel beurzen nog niet bereikt. Behalve de situatie in Oekraïne en zwakke Amerikaanse indicatoren door het strenge winterweer daar in de eerste paar maanden, speelt daarbij ook de vrees voor een ongestoorde economische ontwikkeling in de opkomende landen (met name China) een rol.