Dit volgt de beslissing van de Europese Commissie om de behandelingsbeperking op Neupro® op te heffen, in overeenstemming met de aanbeveling van het Europese Geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency, EMEA) van 29 mei 2009.

Sinds juni 2008 was de levering van Neupro® in Europa beperkt tot patiënten die reeds met het middel behandeld werden, terwijl een nieuw systeem voor opslag en distributie in koude keten werd ontwikkeld om het middel van bij de producent tot bij de patiënt te koelen.

Na de volledige implementatie van dit systeem zijn thans gekoelde voorraden van Neupro® in alle dosissen beschikbaar zodat Neupro® door Europese artsen opnieuw kan worden voorgeschreven voor alle patiënten met een idiopathische ziekte van Parkinson.

Dit volgt de beslissing van de Europese Commissie om de behandelingsbeperking op Neupro® op te heffen, in overeenstemming met de aanbeveling van het Europese Geneesmiddelenbureau (European Medicines Agency, EMEA) van 29 mei 2009.Sinds juni 2008 was de levering van Neupro® in Europa beperkt tot patiënten die reeds met het middel behandeld werden, terwijl een nieuw systeem voor opslag en distributie in koude keten werd ontwikkeld om het middel van bij de producent tot bij de patiënt te koelen. Na de volledige implementatie van dit systeem zijn thans gekoelde voorraden van Neupro® in alle dosissen beschikbaar zodat Neupro® door Europese artsen opnieuw kan worden voorgeschreven voor alle patiënten met een idiopathische ziekte van Parkinson.