De overeenkomst omvat een meerjarige leveringsovereenkomst tussen UCB en Exemed en de overdracht van de ongeveer 80 personeelsleden van UCB in Vapi aan Exemed. De financiële details van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

De overeenkomst is in lijn met de strategie van UCB: het bedrijf wil patiënten nieuwe innovatieve geneesmiddelen aanbieden en zich minder richten op massaproductie.

Om dit te bereiken doet UCB in toenemende mate beroep op een netwerk van vertrouwde partners. Door te kiezen voor Exemed als Indiase partner vertrouwt UCB haar productie toe aan een snelgroeiend bedrijf dat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet en grote groeiambities koestert voor de vestiging.

De UCB-vestiging in Vapi richt zich momenteel op de productie, verpakking en distributie van een aantal geneesmiddelen van UCB die hoofdzakelijk voor de Indiase markt bestemd zijn. Ze produceert ongeveer 2% van het totale UCB-volume. Exemed Pharmaceuticals zal deze activiteiten voortzetten, maar wil ook nieuwe contracten binnenhalen voor de fabriek.

De overeenkomst tussen UCB en Exemed geeft de vestiging in Vapi groeiperspectief op lange termijn, waardoor er een win-winsituatie ontstaat voor Exemed, UCB en de werknemers van UCB in Vapi. Deze transactie heeft geen invloed op de financiële verwachtingen van UCB voor 2012.

De overeenkomst omvat een meerjarige leveringsovereenkomst tussen UCB en Exemed en de overdracht van de ongeveer 80 personeelsleden van UCB in Vapi aan Exemed. De financiële details van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt. De overeenkomst is in lijn met de strategie van UCB: het bedrijf wil patiënten nieuwe innovatieve geneesmiddelen aanbieden en zich minder richten op massaproductie. Om dit te bereiken doet UCB in toenemende mate beroep op een netwerk van vertrouwde partners. Door te kiezen voor Exemed als Indiase partner vertrouwt UCB haar productie toe aan een snelgroeiend bedrijf dat aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet en grote groeiambities koestert voor de vestiging. De UCB-vestiging in Vapi richt zich momenteel op de productie, verpakking en distributie van een aantal geneesmiddelen van UCB die hoofdzakelijk voor de Indiase markt bestemd zijn. Ze produceert ongeveer 2% van het totale UCB-volume. Exemed Pharmaceuticals zal deze activiteiten voortzetten, maar wil ook nieuwe contracten binnenhalen voor de fabriek. De overeenkomst tussen UCB en Exemed geeft de vestiging in Vapi groeiperspectief op lange termijn, waardoor er een win-winsituatie ontstaat voor Exemed, UCB en de werknemers van UCB in Vapi. Deze transactie heeft geen invloed op de financiële verwachtingen van UCB voor 2012.