Vooral de banksector bevindt zich in het oog van de storm, met onder andere een verlies van 15% voor HSBC. In Frankfurt is Infineon één van de weinige aandelen dat met hogere koersen weet uit te pakken.

In Brussel is het verlies voor de BEL 20 opgelopen tot meer dan 4%, waarbij de koersen in de loop van de sessie geleidelijk verder zijn index. De index krijgt stilaan de kaap van 1600 in het vizier.

In de banksector heeft KBC het nog maar eens hard te verduren. De koers van het bankaandeel verliest meer dan 10%. Dexia en Fortis zitten eveneens in het kamp van de verliezers.

Toch zijn er ook op de Brusselse beurs enkele lichtpuntjes. UCB, dat morgen met de cijfers komt, noteert duidelijk hoger. Ook Bekaert krijgt wat meer ademruimte. Ackermans & van Haaren is dan weer een forse daler.

Vooral de banksector bevindt zich in het oog van de storm, met onder andere een verlies van 15% voor HSBC. In Frankfurt is Infineon één van de weinige aandelen dat met hogere koersen weet uit te pakken. In Brussel is het verlies voor de BEL 20 opgelopen tot meer dan 4%, waarbij de koersen in de loop van de sessie geleidelijk verder zijn index. De index krijgt stilaan de kaap van 1600 in het vizier. In de banksector heeft KBC het nog maar eens hard te verduren. De koers van het bankaandeel verliest meer dan 10%. Dexia en Fortis zitten eveneens in het kamp van de verliezers. Toch zijn er ook op de Brusselse beurs enkele lichtpuntjes. UCB, dat morgen met de cijfers komt, noteert duidelijk hoger. Ook Bekaert krijgt wat meer ademruimte. Ackermans & van Haaren is dan weer een forse daler.