Het momentum (uitgedrukt door de RSI-indicator) zit aan de hoge kant (74 punten) maar kan bij een uitbraak nog brandstof leveren voor verdere koersstijgingen.

Zie in dat verband de bewegingen van 1996 en 1997 toen de RSI-indicator boven de oververkochte zone van 80 punten bleef kamperen.

Veel zal natuurlijk ook afhangen van het heersende beursklimaat. Want de maandgrafiek maakt ook duidelijk dat

UCB vandaag ongeveer evenveel noteert als in 1998.

Wie toen 55 euro op tafel legde, krijgt vandaag voor een drastisch veranderd bedrijf (van chemie- naar farmagroep, hogere rendabiliteit) eveneel euro's.

Waarmee we enkel maar willen aangeven dat de grote koersbewegingen van UCB grotendeels gelijklopen met de algemene beurstrend (UCB verloor in de vorige 2 crashes gemiddeld 60%).

Vermits er op korte termijn nog potentieel is op de beurzen, moet volgens Van Herck bij een uitbraak een potentieel van 10% haalbaar zijn.

Op de daggrafiek stellen we volgens Geert van Herck één belangrijk feit vast: de koersdaling van woensdagmorgen vond steun op 50,20 euro.

Dit is oude weerstand die nu steun geworden is. Vandaar dat Van Herck UCB-beleggers aanraden dit niveau goed in de gaten te houden. Als de koers in de komende maanden hieronder daalt, is het tijd om winst te nemen. Voorlopig blijft het advies opbouwen.

Het momentum (uitgedrukt door de RSI-indicator) zit aan de hoge kant (74 punten) maar kan bij een uitbraak nog brandstof leveren voor verdere koersstijgingen. Zie in dat verband de bewegingen van 1996 en 1997 toen de RSI-indicator boven de oververkochte zone van 80 punten bleef kamperen. Veel zal natuurlijk ook afhangen van het heersende beursklimaat. Want de maandgrafiek maakt ook duidelijk dat UCB vandaag ongeveer evenveel noteert als in 1998. Wie toen 55 euro op tafel legde, krijgt vandaag voor een drastisch veranderd bedrijf (van chemie- naar farmagroep, hogere rendabiliteit) eveneel euro's. Waarmee we enkel maar willen aangeven dat de grote koersbewegingen van UCB grotendeels gelijklopen met de algemene beurstrend (UCB verloor in de vorige 2 crashes gemiddeld 60%). Vermits er op korte termijn nog potentieel is op de beurzen, moet volgens Van Herck bij een uitbraak een potentieel van 10% haalbaar zijn. Op de daggrafiek stellen we volgens Geert van Herck één belangrijk feit vast: de koersdaling van woensdagmorgen vond steun op 50,20 euro. Dit is oude weerstand die nu steun geworden is. Vandaar dat Van Herck UCB-beleggers aanraden dit niveau goed in de gaten te houden. Als de koers in de komende maanden hieronder daalt, is het tijd om winst te nemen. Voorlopig blijft het advies opbouwen.