Daarmee bevestigt het bedrijf de implementatie van zijn wereldwijde biofarmaceutische strategie die focust op het centrale zenuwstelsel en immunologie.

"De beoogde investering op de site van Eigenbrakel ligt in lijn met de doelstellingen van ons SHAPE-programma, met een focus op de eigen kerncompetenties en een herschikking van de middelen zodat we vlotter onze toekomstige uitdagingen kunnen aangaan", zegt Roch Doliveux, CEO van UCB.

De geplande investering wordt geschat op een bedrag van 65 miljoen euro en wordt ondersteund door het Waalse Gewest. De biotechnologische pilootfabriek wordt verwacht begin 2012 operationeel zijn en op middellange termijn zouden er een honderdtal banen gecreëerd worden. De haalbaarheidsstudies bevinden zich al in een verder gevorderd stadium.

De biotechnologische pilootfabriek zal het UCB mogelijk maken het evoluerende productieproces van de biologische antilichamen verder te optimaliseren en zodoende de competenties binnen dit domein uit te breiden.

Daarmee bevestigt het bedrijf de implementatie van zijn wereldwijde biofarmaceutische strategie die focust op het centrale zenuwstelsel en immunologie. "De beoogde investering op de site van Eigenbrakel ligt in lijn met de doelstellingen van ons SHAPE-programma, met een focus op de eigen kerncompetenties en een herschikking van de middelen zodat we vlotter onze toekomstige uitdagingen kunnen aangaan", zegt Roch Doliveux, CEO van UCB.De geplande investering wordt geschat op een bedrag van 65 miljoen euro en wordt ondersteund door het Waalse Gewest. De biotechnologische pilootfabriek wordt verwacht begin 2012 operationeel zijn en op middellange termijn zouden er een honderdtal banen gecreëerd worden. De haalbaarheidsstudies bevinden zich al in een verder gevorderd stadium. De biotechnologische pilootfabriek zal het UCB mogelijk maken het evoluerende productieproces van de biologische antilichamen verder te optimaliseren en zodoende de competenties binnen dit domein uit te breiden.