Société Générale kondigde aan dat het vierde kwartaal van 2009 met slechts een licht winst werd afgesloten. De Franse bank zag zich genoodzaakt om nogmaals €1,4 mrd af te schrijven op probleemkredieten.

Daarmee werd een meerwaarde van €600 mln gerealiseerd op de fusie van de divisie asset management met die van Crédit Agricole teniet gedaan. SocGen stelde teleur, want de beurs had gerekend dat de winst van de bank zou oplopen tot in de buurt van €1 mrd.

Het is de bedoeling om de risicovolle activa in een aparte 'bad bank' onder te brengen. Bij het persbericht gaf SocGen toch een vrij optimistische prognose voor het huidige boekjaar.

De Brusselse beurs is vanmorgen een beetje tegen de trend in hoger geopend, met een winst van ongeveer een half procent voor de BEL 20.

Daarmee baant de index zich opnieuw een weg richting 2600. De Belgische banken presteren verdeeld, terwijl UCB goed op koers ligt.

Société Générale kondigde aan dat het vierde kwartaal van 2009 met slechts een licht winst werd afgesloten. De Franse bank zag zich genoodzaakt om nogmaals €1,4 mrd af te schrijven op probleemkredieten. Daarmee werd een meerwaarde van €600 mln gerealiseerd op de fusie van de divisie asset management met die van Crédit Agricole teniet gedaan. SocGen stelde teleur, want de beurs had gerekend dat de winst van de bank zou oplopen tot in de buurt van €1 mrd. Het is de bedoeling om de risicovolle activa in een aparte 'bad bank' onder te brengen. Bij het persbericht gaf SocGen toch een vrij optimistische prognose voor het huidige boekjaar. De Brusselse beurs is vanmorgen een beetje tegen de trend in hoger geopend, met een winst van ongeveer een half procent voor de BEL 20. Daarmee baant de index zich opnieuw een weg richting 2600. De Belgische banken presteren verdeeld, terwijl UCB goed op koers ligt.