UCB brengt zijn expertise op het gebied van het genereren van antilichamen en farmacochemie in en stelt maximaal $6 miljoen, gespreid over twee jaar, ter beschikking voor het financieren van specifieke innovatieve onderzoeksprojecten geleid door wetenschappers van Harvard.

De innovatieve samenwerking focust op het centraal zenuwstelsel (CZS) en immunologie, twee belangrijke onderzoeksdomeinen voor UCB.

Deze samenwerkingsovereenkomst zal het ontwikkelingstraject voor geneesmiddelen bij lopende onderzoeksprojecten door Harvard versnellen en zodoende een unieke brug voor geneesmiddelenontdekking vormen tussen de industrie en de academische wereld, waarbij wetenschappers van Harvard hun onderzoek voortzetten zodat mogelijk nieuwe therapeutische methoden in de klinische geneeskunde kunnen worden ontwikkeld.

UCB brengt zijn expertise op het gebied van het genereren van antilichamen en farmacochemie in en stelt maximaal $6 miljoen, gespreid over twee jaar, ter beschikking voor het financieren van specifieke innovatieve onderzoeksprojecten geleid door wetenschappers van Harvard. De innovatieve samenwerking focust op het centraal zenuwstelsel (CZS) en immunologie, twee belangrijke onderzoeksdomeinen voor UCB. Deze samenwerkingsovereenkomst zal het ontwikkelingstraject voor geneesmiddelen bij lopende onderzoeksprojecten door Harvard versnellen en zodoende een unieke brug voor geneesmiddelenontdekking vormen tussen de industrie en de academische wereld, waarbij wetenschappers van Harvard hun onderzoek voortzetten zodat mogelijk nieuwe therapeutische methoden in de klinische geneeskunde kunnen worden ontwikkeld.