Deze Closing wordt verwacht plaats te vinden einde maart 2009. De rechten op de commerciële activiteiten en op de productendistributie die door GSK verworven worden, vertegenwoordigen vandaag ongeveer 3-4% (drie tot vier procent) van het globaal zakencijfer van UCB.

Het globaal zakencijfer van UCB in 2008 wordt verwacht minstens EUR 3,3 miljard te bedragen.

De overeenkomst omvat méér dan vijftig UCB activiteitséénheden in de volgende geografische regio's: het Verre Oosten, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika.

Deze overeenkomst omvat niet markten zoals Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Korea of Mexico, die door UCB als strategisch worden beschouwd.

De overeenkomst betreft hoofdzakelijk alle huidige gecommercialiseerde producten van UCB alsook het personeel in deze regio's.

Het omvat niet de nieuwe kernproducten van UCB zoals Vimpat® (lacosamide), Neupro® (rotigotine), Cimzia® (certolizumab-pegol). De overeenkomst geeft evenmin rechten op onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's die UCB in de pipeline heeft.

"Dit is een win-winovereenkomst", aldus Roch Doliveux, CEO van UCB. "In overeenstemming met onze kernstrategieën als aangegeven in het SHAPE-programma, focust UCB zich op haar kerngebieden terwijl GSK activa verwerft die passen bij haar strategie van groei en diversificatie. UCB zal haar kernindicaties CZS en immunologie verder versterken, evenals haar aanwezigheid op essentiële strategische markten om nieuwe geneesmiddelen beschikbaar te stellen voor patiënten met ernstige ziekten."

Deze Closing wordt verwacht plaats te vinden einde maart 2009. De rechten op de commerciële activiteiten en op de productendistributie die door GSK verworven worden, vertegenwoordigen vandaag ongeveer 3-4% (drie tot vier procent) van het globaal zakencijfer van UCB. Het globaal zakencijfer van UCB in 2008 wordt verwacht minstens EUR 3,3 miljard te bedragen. De overeenkomst omvat méér dan vijftig UCB activiteitséénheden in de volgende geografische regio's: het Verre Oosten, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Afrika. Deze overeenkomst omvat niet markten zoals Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Korea of Mexico, die door UCB als strategisch worden beschouwd. De overeenkomst betreft hoofdzakelijk alle huidige gecommercialiseerde producten van UCB alsook het personeel in deze regio's. Het omvat niet de nieuwe kernproducten van UCB zoals Vimpat® (lacosamide), Neupro® (rotigotine), Cimzia® (certolizumab-pegol). De overeenkomst geeft evenmin rechten op onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's die UCB in de pipeline heeft."Dit is een win-winovereenkomst", aldus Roch Doliveux, CEO van UCB. "In overeenstemming met onze kernstrategieën als aangegeven in het SHAPE-programma, focust UCB zich op haar kerngebieden terwijl GSK activa verwerft die passen bij haar strategie van groei en diversificatie. UCB zal haar kernindicaties CZS en immunologie verder versterken, evenals haar aanwezigheid op essentiële strategische markten om nieuwe geneesmiddelen beschikbaar te stellen voor patiënten met ernstige ziekten."