Volgens deze overeenkomst heeft UCB uitgebreide commerciële rechten in de Duitse markt voor het cardiovasculaire geneesmiddel Provas® (valsartan) tot na 2011 en heeft het de commerciële rechten verworven voor twee uitbreidingen: Dafiro® (valsartan en amlodipine) en Dafiro HCT® (valsartan, amlodipine en HCT) op de Duitse markt.

Dafiro HCT® is sinds 20 jaar het eerste geneesmiddel voor de behandeling van hypertensie met een 3-componenten combinatie. Bovendien zal UCB de twee nieuwe orale antidiabetica Jalra® en Icandra® (vildagliptine en vildagliptine + metformine) co-commercialiseren.

"Deze overeenkomst bouwt verder op ons sterke punt in Duitsland, met name onze uitstekende positionering in het segment Interne Geneeskunde", aldus Willy Cnops, Vice President UCB en Managing Director Germany. "In overeenstemming met de ambitie van UCB om de beste geneesmiddelen voor onze patiënten beschikbaar te maken, breiden wij onze cardiovasculaire en metabole productportfolio uit met de thans meest interessante en innovatieve behandelingsopties."

UCB Duitsland richt zich vooral op het centraal zenuwstelsel, immunologische aandoeningen en interne geneeskunde en stelt ongeveer 1.400 personen tewerk (d.d. juni 2009). Op het gebied van de interne geneeskunde bestrijkt UCB in Duitsland tot op heden een spectrum van indicaties gaande van cardiovasculaire aandoeningen tot vasculaire en respiratoire aandoeningen.

Volgens deze overeenkomst heeft UCB uitgebreide commerciële rechten in de Duitse markt voor het cardiovasculaire geneesmiddel Provas® (valsartan) tot na 2011 en heeft het de commerciële rechten verworven voor twee uitbreidingen: Dafiro® (valsartan en amlodipine) en Dafiro HCT® (valsartan, amlodipine en HCT) op de Duitse markt. Dafiro HCT® is sinds 20 jaar het eerste geneesmiddel voor de behandeling van hypertensie met een 3-componenten combinatie. Bovendien zal UCB de twee nieuwe orale antidiabetica Jalra® en Icandra® (vildagliptine en vildagliptine + metformine) co-commercialiseren."Deze overeenkomst bouwt verder op ons sterke punt in Duitsland, met name onze uitstekende positionering in het segment Interne Geneeskunde", aldus Willy Cnops, Vice President UCB en Managing Director Germany. "In overeenstemming met de ambitie van UCB om de beste geneesmiddelen voor onze patiënten beschikbaar te maken, breiden wij onze cardiovasculaire en metabole productportfolio uit met de thans meest interessante en innovatieve behandelingsopties." UCB Duitsland richt zich vooral op het centraal zenuwstelsel, immunologische aandoeningen en interne geneeskunde en stelt ongeveer 1.400 personen tewerk (d.d. juni 2009). Op het gebied van de interne geneeskunde bestrijkt UCB in Duitsland tot op heden een spectrum van indicaties gaande van cardiovasculaire aandoeningen tot vasculaire en respiratoire aandoeningen.