Het valt af te wachten of er vandaag of morgen een reddingsplan voor het land gaat bekendgemaakt worden. Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, want voorlopig heeft Griekenland nog niet om financiële hulp gevraagd.

De afgelopen dagen is de vrees echter toegenomen dat Athene niet in staat zal zijn om zichzelf te redden. Volgens UBS is het onvermijdelijk dat Griekenland op een bepaald moment voor het faillissement zal staan.

Dan zal duidelijk zijn dat ook Europa er niet in slaagt om Griekenland te redden, met alle gevolgen van dien voor de euro.

Paul Donovan van UBS windt er geen doekjes om: als Europa er niet in slaagt om een klein probleem als dat van Griekenland op te lossen, zal het er ook niet in slagen om een groter probleem op te lossen. Dat groter probleem is dan meer bepaald de euro.

Het valt af te wachten of er vandaag of morgen een reddingsplan voor het land gaat bekendgemaakt worden. Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, want voorlopig heeft Griekenland nog niet om financiële hulp gevraagd. De afgelopen dagen is de vrees echter toegenomen dat Athene niet in staat zal zijn om zichzelf te redden. Volgens UBS is het onvermijdelijk dat Griekenland op een bepaald moment voor het faillissement zal staan. Dan zal duidelijk zijn dat ook Europa er niet in slaagt om Griekenland te redden, met alle gevolgen van dien voor de euro. Paul Donovan van UBS windt er geen doekjes om: als Europa er niet in slaagt om een klein probleem als dat van Griekenland op te lossen, zal het er ook niet in slagen om een groter probleem op te lossen. Dat groter probleem is dan meer bepaald de euro.