Het omzetverlies en de afschrijvingen op slechte leningen vielen hoger uit dan gedacht. Alle divisies van UBS presteerden zwakjes. Het onderdeel Private Banking kende grote uitstromen, twee keer zoveel als verwacht. Investment Banking realiseerde nog grotere verliezen.

Het concern voorziet een nieuwe ontslagronde. Eind dit jaar moeten er van de 17.000 werknemers nu, nog maar 15.000 over zijn.

Het bestuur heeft wel enigszins positieve uitspraken gedaan over het begin van 2009. Januari is goed begonnen met een veelbelovende start van Vermogensbeheer en Wealth Management.

Aan de andere kant heeft UBS benadrukt dat de financiële markt fragiel blijft. Vooralsnog houden we vast aan ons houdenadvies. De resultaten over het vierde kwartaal waren zwak, maar dat is niet echt verrassend.

Het positieve begin van het jaar laat wel zien dat er volgens ABN Amro licht is aan het einde van de tunnel. Maar er blijven veel onzekerheden bestaan over de balans en winstverwachting van UBS.

Het omzetverlies en de afschrijvingen op slechte leningen vielen hoger uit dan gedacht. Alle divisies van UBS presteerden zwakjes. Het onderdeel Private Banking kende grote uitstromen, twee keer zoveel als verwacht. Investment Banking realiseerde nog grotere verliezen. Het concern voorziet een nieuwe ontslagronde. Eind dit jaar moeten er van de 17.000 werknemers nu, nog maar 15.000 over zijn. Het bestuur heeft wel enigszins positieve uitspraken gedaan over het begin van 2009. Januari is goed begonnen met een veelbelovende start van Vermogensbeheer en Wealth Management. Aan de andere kant heeft UBS benadrukt dat de financiële markt fragiel blijft. Vooralsnog houden we vast aan ons houdenadvies. De resultaten over het vierde kwartaal waren zwak, maar dat is niet echt verrassend. Het positieve begin van het jaar laat wel zien dat er volgens ABN Amro licht is aan het einde van de tunnel. Maar er blijven veel onzekerheden bestaan over de balans en winstverwachting van UBS.