Analisten rekenden in doorsnee op een verlies tussen CHF 2 en 2,5 miljard. De omzet bedroeg CHF 6,2 miljard, iets hoger dan verwacht.

Het onderdeel Vermogensbeheer stelde teleur door lagere inkomsten en hogere uitgaven, terwijl Zakenbankieren beter presteerde dan verwacht.

Positief was dat de Zwitserse bank de kapitaalratio ten opzichte van een kwartaal eerder met 0,5% wist op te krikken tot 9,8%. Ook wist UBS CHF 1,4 miljard aan kosten te besparen.

Vooruitblikkend stelde de bank dat zij goede voortgang boekt met haar efficiencyprogramma's, maar dat de uitdagingen niet verdwenen zijn.

UBS gaat uit van een positieve kapitaalinstroom en maakt zich niet al te druk over hoe marges zich ontwikkelen. De bank verhoogt het dividend over 2012 met 50% tot CHF 0,15, en koopt voor CHF 5 miljard aan eigen obligaties in.

De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Kopen voor UBS na de licht teleurstellende vierdekwartaalresultaten. Zij hoopten dat de terugloop in inkomsten bij Vermogensbeheer zou stabiliseren, maar de outlook blijft behoedzaam. Beleggers hebben UBS echter niet in de portefeuille vanwege de kwartaalresultaten of die over het afgelopen jaar.

Zij denken dat UBS met succes zal reorganiseren en dat het onderdeel Vermogensbeheer weer betere resultaten zal gaan overleggen.

De sterke kapitaalbuffers van de bank en liquiditeitsratio's geven UBS afdoende bewegingsruimte mocht de reorganisatie lastiger uitpakken dan verwacht.

Analisten rekenden in doorsnee op een verlies tussen CHF 2 en 2,5 miljard. De omzet bedroeg CHF 6,2 miljard, iets hoger dan verwacht. Het onderdeel Vermogensbeheer stelde teleur door lagere inkomsten en hogere uitgaven, terwijl Zakenbankieren beter presteerde dan verwacht. Positief was dat de Zwitserse bank de kapitaalratio ten opzichte van een kwartaal eerder met 0,5% wist op te krikken tot 9,8%. Ook wist UBS CHF 1,4 miljard aan kosten te besparen. Vooruitblikkend stelde de bank dat zij goede voortgang boekt met haar efficiencyprogramma's, maar dat de uitdagingen niet verdwenen zijn. UBS gaat uit van een positieve kapitaalinstroom en maakt zich niet al te druk over hoe marges zich ontwikkelen. De bank verhoogt het dividend over 2012 met 50% tot CHF 0,15, en koopt voor CHF 5 miljard aan eigen obligaties in. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Kopen voor UBS na de licht teleurstellende vierdekwartaalresultaten. Zij hoopten dat de terugloop in inkomsten bij Vermogensbeheer zou stabiliseren, maar de outlook blijft behoedzaam. Beleggers hebben UBS echter niet in de portefeuille vanwege de kwartaalresultaten of die over het afgelopen jaar. Zij denken dat UBS met succes zal reorganiseren en dat het onderdeel Vermogensbeheer weer betere resultaten zal gaan overleggen. De sterke kapitaalbuffers van de bank en liquiditeitsratio's geven UBS afdoende bewegingsruimte mocht de reorganisatie lastiger uitpakken dan verwacht.