Via een emissie haalde de Zwitserse bank CHF 3,8 mrd ($ 3,5 mrd) op. UBS verkocht in totaal 293,3 mln nieuwe aandelen aan een prijs van CHF 13. De aandelen werden door een beperkte kring van institutionele beleggers opgenomen.

De transactie was hoofdzakelijk bedoeld om het vertrouwen in UBS te herstellen. Blijkt namelijk dat de bank tijdens het tweede kwartaal opnieuw beleggingskapitaal zag wegvloeien.

Vorige week verklaarde de Zwitserse centrale bank dat UBS de kapitaalpositie moest versterken. Tegen die achtergrond komt de kapitaalverhoging niet als een verrassing. Dat is wel het geval voor het verlies dat voor het tweede kwartaal werd aangekondigd, want voor de meeste banken was het tweede kwartaal operationeel gezien een stuk beter.

De Tier 1-ratio van UBS zal na de nieuwe kapitaalverhoging 11,90% bedragen. De kredietcrisis kostte de Zwitserse bank tot dusver $53 mrd aan afschrijvingen. UBS zag zich bovendien genoodzaakt om voor een bedrag van $34 mrd aan vers kapitaal op te halen.

Via een emissie haalde de Zwitserse bank CHF 3,8 mrd ($ 3,5 mrd) op. UBS verkocht in totaal 293,3 mln nieuwe aandelen aan een prijs van CHF 13. De aandelen werden door een beperkte kring van institutionele beleggers opgenomen. De transactie was hoofdzakelijk bedoeld om het vertrouwen in UBS te herstellen. Blijkt namelijk dat de bank tijdens het tweede kwartaal opnieuw beleggingskapitaal zag wegvloeien. Vorige week verklaarde de Zwitserse centrale bank dat UBS de kapitaalpositie moest versterken. Tegen die achtergrond komt de kapitaalverhoging niet als een verrassing. Dat is wel het geval voor het verlies dat voor het tweede kwartaal werd aangekondigd, want voor de meeste banken was het tweede kwartaal operationeel gezien een stuk beter. De Tier 1-ratio van UBS zal na de nieuwe kapitaalverhoging 11,90% bedragen. De kredietcrisis kostte de Zwitserse bank tot dusver $53 mrd aan afschrijvingen. UBS zag zich bovendien genoodzaakt om voor een bedrag van $34 mrd aan vers kapitaal op te halen.