Volgens UBS zijn er momenteel geen factoren die de goudprijs kunnen ondersteunen. Van inflatie is geen sprake en naarmate de goudprijs verder zakt kan de interesse voor de edelmetalen verder afnemen. De Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) bouwen de posities in het goud nog steeds verder af.

UBS sluit niet uit dat de goudprijs het steunniveau op 1050 dollar aan een test kan onderwerpen. Ook de prognoses voor het zilver zijn verlaagd, voor volgend jaar wordt nog uitgegaan van een gemiddelde zilverprijs van 20,50 in plaats van 25 dollar. In 2015 zou een troy ounce zilver gemiddeld 21 in plaats van 24 dollar kosten.

Volgens UBS zijn er momenteel geen factoren die de goudprijs kunnen ondersteunen. Van inflatie is geen sprake en naarmate de goudprijs verder zakt kan de interesse voor de edelmetalen verder afnemen. De Amerikaanse beleggingsfondsen (ETF's) bouwen de posities in het goud nog steeds verder af. UBS sluit niet uit dat de goudprijs het steunniveau op 1050 dollar aan een test kan onderwerpen. Ook de prognoses voor het zilver zijn verlaagd, voor volgend jaar wordt nog uitgegaan van een gemiddelde zilverprijs van 20,50 in plaats van 25 dollar. In 2015 zou een troy ounce zilver gemiddeld 21 in plaats van 24 dollar kosten.