Oliver Brown, investment director bij R. C. Brown in Bristo, is van mening dat sommige Europese banken over onvoldoende kapitaal zullen blijken te beschikken om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden.

De besparingsmaatregelen in de eurozone zullen niet zonder gevolgen blijven voor de banken. Daardoor kunnen de resultaten van de banken in de komende zes maanden onder druk blijven staan.

Deutsche Bank maakte vanmorgen al een stijging van de nettowinst met 17% bekend, UBS zag zich genoodzaakt na de publicatie van de cijfers de guidance voor het volledige boekjaar te herzien.

Oliver Brown, investment director bij R. C. Brown in Bristo, is van mening dat sommige Europese banken over onvoldoende kapitaal zullen blijken te beschikken om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. De besparingsmaatregelen in de eurozone zullen niet zonder gevolgen blijven voor de banken. Daardoor kunnen de resultaten van de banken in de komende zes maanden onder druk blijven staan. Deutsche Bank maakte vanmorgen al een stijging van de nettowinst met 17% bekend, UBS zag zich genoodzaakt na de publicatie van de cijfers de guidance voor het volledige boekjaar te herzien.