In het resultaat is een verlies van CHF 181 miljoen op de eigen schuld opgenomen en CHF 246 miljoen aan herstructureringskosten. ABN Amro raamt de rentabiliteit eigen vermogen op 12%.

De resultaten uit beleggingen waren sterk, maar ook andere divisies lieten goede resultaten zien.

Vermogensbeheer zag veel nieuw kapitaal instromen, meer dan in de afgelopen jaren. Daarmee lijkt een punt gezet achter de reputatieschade die UBS leed door de kredietcrisis.

De brutomarges bij Vermogensbeheer verbeterden met 6 basispunten tot 0,91%. Daarmee is het doel - 0,95% tot 1,05% - op middellange termijn in zicht.

De slagroom op de cake vormden echter de resultaten van de zakenbank die een operationele winst van CHF 977 miljoen overlegde, vergeleken met een verlies van CHF 243 miljoen afgelopen kwartaal.

De 31% hogere inkomsten bij Corporate Client Solutions tot CHF 997 miljoen waren voornamelijk het gevolg van een grote transactie.

UBS hield de kosten onder controle. De totale kosten daalden met 2%. De personeelskosten groeiden met slechts 6% ondanks 74% hogere inkomsten.

UBS is een van de best gekapitaliseerde Europese banken. De core Tier 1 ratio onder Basel III bedroeg 15,3%. Als de buffers nog ietwat aansterken dan verhoogt de bank mogelijk in 2014 het dividend met 50%.

Hoewel de eerstekwartaalresultaten vooruitlopen op onze ramingen voor het volledige jaar laten wij onze schatting van de intrinsieke waarde van het aandeel ongemoeid. Die gaat op middellange termijn uit van een rentabiliteit eigen vermogen van 15 a 16%.

In het resultaat is een verlies van CHF 181 miljoen op de eigen schuld opgenomen en CHF 246 miljoen aan herstructureringskosten. ABN Amro raamt de rentabiliteit eigen vermogen op 12%. De resultaten uit beleggingen waren sterk, maar ook andere divisies lieten goede resultaten zien. Vermogensbeheer zag veel nieuw kapitaal instromen, meer dan in de afgelopen jaren. Daarmee lijkt een punt gezet achter de reputatieschade die UBS leed door de kredietcrisis. De brutomarges bij Vermogensbeheer verbeterden met 6 basispunten tot 0,91%. Daarmee is het doel - 0,95% tot 1,05% - op middellange termijn in zicht. De slagroom op de cake vormden echter de resultaten van de zakenbank die een operationele winst van CHF 977 miljoen overlegde, vergeleken met een verlies van CHF 243 miljoen afgelopen kwartaal. De 31% hogere inkomsten bij Corporate Client Solutions tot CHF 997 miljoen waren voornamelijk het gevolg van een grote transactie. UBS hield de kosten onder controle. De totale kosten daalden met 2%. De personeelskosten groeiden met slechts 6% ondanks 74% hogere inkomsten. UBS is een van de best gekapitaliseerde Europese banken. De core Tier 1 ratio onder Basel III bedroeg 15,3%. Als de buffers nog ietwat aansterken dan verhoogt de bank mogelijk in 2014 het dividend met 50%. Hoewel de eerstekwartaalresultaten vooruitlopen op onze ramingen voor het volledige jaar laten wij onze schatting van de intrinsieke waarde van het aandeel ongemoeid. Die gaat op middellange termijn uit van een rentabiliteit eigen vermogen van 15 a 16%.