Axel Weber, de huidige chairman van de Zwitserse bank UBS, kwam eind vorige week echter de pret bederven met zijn uitspraak dat de crisis in de eurozone niet achter de rug is. Als voormalig topman van de Duitse Bundesbank heeft Weber natuurlijk recht van spreken.

In zijn visie overdrijven markten altijd en is dat ook nu het geval. Hij verwijst in dat verband naar de koersstijgingen bij de obligaties uit de Zuid-Europese periferie, koersstijgingen die laten veronderstellen dat de situatie daar opnieuw volledig genormaliseerd is. Wat natuurlijk niet het geval is.

Axel Weber, de huidige chairman van de Zwitserse bank UBS, kwam eind vorige week echter de pret bederven met zijn uitspraak dat de crisis in de eurozone niet achter de rug is. Als voormalig topman van de Duitse Bundesbank heeft Weber natuurlijk recht van spreken. In zijn visie overdrijven markten altijd en is dat ook nu het geval. Hij verwijst in dat verband naar de koersstijgingen bij de obligaties uit de Zuid-Europese periferie, koersstijgingen die laten veronderstellen dat de situatie daar opnieuw volledig genormaliseerd is. Wat natuurlijk niet het geval is.