De slechtst presterende banken gaan dit jaar die banken worden die nog steeds problemen hebben met hun kredietenportefeuille. Banken die problemen met die kredieten grotendeels hebben kunnen vermijden, gaan het beter doen.

Hoewel de liquiditeitsproblemen zijn overgegaan van de banken naar de overheid, ziet Deutsche Bank nog steeds problemen. Als gevolg van de kredietproblemen gaat minstens een bank of drie in de rode cijfers draaien.

Daardoor kunnen de kapitaalratio's bij een aantal banken verder gevaar lopen. Dat is met name het geval voor Royal Bank of Scotland, HSBC, Commerzbank en Erste Bank.

De schulden van de banken zitten nu deels bij de overheid, maar dat is uiteraard geen oplossing voor de lange termijn. Volgens Deutsche Bank zou inflatie een deeloplossing van het probleem kunnen vormen.

De analisten van Deutsche Bank zien weinig top picks in de sector, maar als ze toch zouden mogen kiezen zouden ze de voorkeur geven aan UBS of aan Société Générale, twee banken die beter zouden kunnen presteren dan het sectorgemiddelde.

De slechtst presterende banken gaan dit jaar die banken worden die nog steeds problemen hebben met hun kredietenportefeuille. Banken die problemen met die kredieten grotendeels hebben kunnen vermijden, gaan het beter doen. Hoewel de liquiditeitsproblemen zijn overgegaan van de banken naar de overheid, ziet Deutsche Bank nog steeds problemen. Als gevolg van de kredietproblemen gaat minstens een bank of drie in de rode cijfers draaien. Daardoor kunnen de kapitaalratio's bij een aantal banken verder gevaar lopen. Dat is met name het geval voor Royal Bank of Scotland, HSBC, Commerzbank en Erste Bank.De schulden van de banken zitten nu deels bij de overheid, maar dat is uiteraard geen oplossing voor de lange termijn. Volgens Deutsche Bank zou inflatie een deeloplossing van het probleem kunnen vormen. De analisten van Deutsche Bank zien weinig top picks in de sector, maar als ze toch zouden mogen kiezen zouden ze de voorkeur geven aan UBS of aan Société Générale, twee banken die beter zouden kunnen presteren dan het sectorgemiddelde.