De door Griekenland aangekondigde besparingen geven aan dat de Europese schuldencrisis nog altijd niet achter de rug is.

De Europese beleidsmakers bevinden zich volgens professor Stefan Duchateau in een weinig benijdenswaardige spreidstand tussen een noodzakelijk stimulerend beleid van de zwakke economie en even noodzakelijke besparingsinspanningen die de efficiëntiegraad van de diverse lidstaten terug in lijn moet helpen te brengen en zodoende toekomst van de muntzone kan vrijwaren.

De Chinese monetaire overheid moet een gelijkaardig duaal probleem oplossen.

Enerzijds dient de achteruitgang van de industriële groei te worden bestreden met lagere rentetarieven en aanvullende stimulerende maatregelen die de geldgroei moeten aanzwengelen.

Anderzijds dreigt deze groeiende monetaire massa systematisch afgeleid te worden naar vastgoedprojecten waardoor zich een zeepbel in de vastgoedsector riskeert te vormen.

De door Griekenland aangekondigde besparingen geven aan dat de Europese schuldencrisis nog altijd niet achter de rug is. De Europese beleidsmakers bevinden zich volgens professor Stefan Duchateau in een weinig benijdenswaardige spreidstand tussen een noodzakelijk stimulerend beleid van de zwakke economie en even noodzakelijke besparingsinspanningen die de efficiëntiegraad van de diverse lidstaten terug in lijn moet helpen te brengen en zodoende toekomst van de muntzone kan vrijwaren. De Chinese monetaire overheid moet een gelijkaardig duaal probleem oplossen. Enerzijds dient de achteruitgang van de industriële groei te worden bestreden met lagere rentetarieven en aanvullende stimulerende maatregelen die de geldgroei moeten aanzwengelen. Anderzijds dreigt deze groeiende monetaire massa systematisch afgeleid te worden naar vastgoedprojecten waardoor zich een zeepbel in de vastgoedsector riskeert te vormen.