Op basis van het totale concern is de waarde van het bedrijf $ 15 mld. En dat is heel wat minder dan Facebook waarvan de waarde op het moment van de IPO $ 100 mld waard was. Inmiddels is de waardering ter beurze van dit bedrijf $ 123 mrd. Twitter is minder waard, ook dan Linkedin, vaak omschreven als het zakelijke Facebook.

De waarde is nu $ 29 mld. Dit bedrijf kwam bijna 2,5 jaar geleden naar de markt en toen was de beurswaarde "slechts" $ 4,5 mld. Natuurlijk zullen veel beleggers de verwachting hebben dat ook de koers van Twitter uiteindelijk zal gaan stijgen. Wellicht niet zo sterk als Linkedin maar men zal ook tevreden zijn met een koersontwikkeling zoals Facebook.

Tegelijkertijd zullen vele ook waarschuwingen tegen de "gebakken lucht" van deze sociale media. Twitter maakt geen winst en het verdienmodel is moeizaam. Er zal inderdaad een moment komen dat de een IPO in deze sector fout gaat. Maar of het Twitter zal zijn is niet 100% zeker.

Op basis van het totale concern is de waarde van het bedrijf $ 15 mld. En dat is heel wat minder dan Facebook waarvan de waarde op het moment van de IPO $ 100 mld waard was. Inmiddels is de waardering ter beurze van dit bedrijf $ 123 mrd. Twitter is minder waard, ook dan Linkedin, vaak omschreven als het zakelijke Facebook. De waarde is nu $ 29 mld. Dit bedrijf kwam bijna 2,5 jaar geleden naar de markt en toen was de beurswaarde "slechts" $ 4,5 mld. Natuurlijk zullen veel beleggers de verwachting hebben dat ook de koers van Twitter uiteindelijk zal gaan stijgen. Wellicht niet zo sterk als Linkedin maar men zal ook tevreden zijn met een koersontwikkeling zoals Facebook. Tegelijkertijd zullen vele ook waarschuwingen tegen de "gebakken lucht" van deze sociale media. Twitter maakt geen winst en het verdienmodel is moeizaam. Er zal inderdaad een moment komen dat de een IPO in deze sector fout gaat. Maar of het Twitter zal zijn is niet 100% zeker.