Het aandeel van de microblogsite Twitter is min of meer op hetzelfde peil beland van wat het waard was tijdens zijn lancering in november 2013.

Het Twitter-aandeel sloot donderdag af op 26 dollar, waardoor het 27,5 procent minder waard is dan bij het begin van dit jaar, en ver verwijderd van de hoogste standen van om en bij de 70 dollar.

In één jaar tijd ging er al 42 procent verloren.

Investeerders zijn van mening dat Twitter te langzaam groeit, vooral in vergelijking met 's werelds grootste sociaalnetwerk Facebook met zijn bijna anderhalf miljard gebruikers.

Twitter heeft ook af te rekenen met de concurrentie van applicaties zoals WhatsApp of Snapchat. Hoewel enorm veel mensen Twitter wel degelijk kennen van naam, slaagt de onderneming er niet in iedereen te overtuigen om zich te registreren en de microblogsite daadwerkelijk te gebuiken.

Bovendien heeft Twitter na het opstappen van topman Dick Costolo nog steeds geen nieuwe permanente topman voorgesteld. (Belga/BO)

Het aandeel van de microblogsite Twitter is min of meer op hetzelfde peil beland van wat het waard was tijdens zijn lancering in november 2013. Het Twitter-aandeel sloot donderdag af op 26 dollar, waardoor het 27,5 procent minder waard is dan bij het begin van dit jaar, en ver verwijderd van de hoogste standen van om en bij de 70 dollar.In één jaar tijd ging er al 42 procent verloren. Investeerders zijn van mening dat Twitter te langzaam groeit, vooral in vergelijking met 's werelds grootste sociaalnetwerk Facebook met zijn bijna anderhalf miljard gebruikers. Twitter heeft ook af te rekenen met de concurrentie van applicaties zoals WhatsApp of Snapchat. Hoewel enorm veel mensen Twitter wel degelijk kennen van naam, slaagt de onderneming er niet in iedereen te overtuigen om zich te registreren en de microblogsite daadwerkelijk te gebuiken.Bovendien heeft Twitter na het opstappen van topman Dick Costolo nog steeds geen nieuwe permanente topman voorgesteld. (Belga/BO)