De twijfels over de toekomst van de eurozone blijven de beleggers kwellen. Holger Schmieding van Berenberg Bank is er stellig van overtuigd dat het ergste achter de rug is, hij verwacht vanaf 2013 een duidelijke verbetering. Roger Nightingale van RDN Associates vreest dat Europa op een complete nachtmerrie afstevent. Wie het gelijk aan zijn kant gaat krijgen, is vooralsnog onduidelijk.

AEX kan opnieuw gaan corrigeren

Diepere correcties in de AEX lijken nu volgens ABN Amro het meest waarschijnlijk en onder de 320,18 (low van gisteren) komt de 316,67 en vervolgens 305,35 in beeld. Zolang de index onder de recente top van 332,34 blijft noteren is het hele korte termijn plaatje negatief. Indien de index dit niveau kan overwinnen komen wederom de 340 en vervolgens 347 in beeld.

De AEX viel de afgelopen dagen wat terug van de bovenkant van het stijgende trendkanaal en horizontale weerstand rond de 341-347 zone. Een weekslot hierboven is noodzakelijk om verder op te kunnen lopen richting de toppen van 2011 op 374 punten. Onder horizontale steun 316,67 verzwakt het beeld op de weekgrafiek. In dat geval valt de index terug onder een significante top en bodem. De koers kan dan terugvallen richting de 300-305 zone. Vooralsnog is de trend positief maar dient rekening gehouden worden met correctieve fases.

Jean-Edouard Carbonnelle

Na het besluit van Serge Fautré Cofinimmo te verlaten, aangekondigd op 22 maart jl., heeft de Raad van Bestuur afgelopen vrijdag de heer Jean-Edouard Carbonnelle, huidig Chief Financial Officer en Bestuurder, benoemd tot Chief Executive Officer vanaf 31 maart 2012.

Carbonnelle, 58 jaar, is Handelsingenieur en Master of Business Administration. Hij trad in dienst bij Cofinimmo in november 1998. Voordien werkte hij in de Groep van de Generale Maatschappij van België, eerst binnen de holding zelf en vervolgens als Bestuurder en Directeur Financiën van de Groep Diamant Boart en tot slot binnen de financiële Directie van Union Minière. Hij begon zijn loopbaan bij de Wereldbank in het departement industriële en mijnprojecten. De beurs reageert rustig op het nieuws, de koers van het aandeel noteert licht lager.

De twijfels over de toekomst van de eurozone blijven de beleggers kwellen. Holger Schmieding van Berenberg Bank is er stellig van overtuigd dat het ergste achter de rug is, hij verwacht vanaf 2013 een duidelijke verbetering. Roger Nightingale van RDN Associates vreest dat Europa op een complete nachtmerrie afstevent. Wie het gelijk aan zijn kant gaat krijgen, is vooralsnog onduidelijk. AEX kan opnieuw gaan corrigeren Diepere correcties in de AEX lijken nu volgens ABN Amro het meest waarschijnlijk en onder de 320,18 (low van gisteren) komt de 316,67 en vervolgens 305,35 in beeld. Zolang de index onder de recente top van 332,34 blijft noteren is het hele korte termijn plaatje negatief. Indien de index dit niveau kan overwinnen komen wederom de 340 en vervolgens 347 in beeld. De AEX viel de afgelopen dagen wat terug van de bovenkant van het stijgende trendkanaal en horizontale weerstand rond de 341-347 zone. Een weekslot hierboven is noodzakelijk om verder op te kunnen lopen richting de toppen van 2011 op 374 punten. Onder horizontale steun 316,67 verzwakt het beeld op de weekgrafiek. In dat geval valt de index terug onder een significante top en bodem. De koers kan dan terugvallen richting de 300-305 zone. Vooralsnog is de trend positief maar dient rekening gehouden worden met correctieve fases. Jean-Edouard Carbonnelle Na het besluit van Serge Fautré Cofinimmo te verlaten, aangekondigd op 22 maart jl., heeft de Raad van Bestuur afgelopen vrijdag de heer Jean-Edouard Carbonnelle, huidig Chief Financial Officer en Bestuurder, benoemd tot Chief Executive Officer vanaf 31 maart 2012. Carbonnelle, 58 jaar, is Handelsingenieur en Master of Business Administration. Hij trad in dienst bij Cofinimmo in november 1998. Voordien werkte hij in de Groep van de Generale Maatschappij van België, eerst binnen de holding zelf en vervolgens als Bestuurder en Directeur Financiën van de Groep Diamant Boart en tot slot binnen de financiële Directie van Union Minière. Hij begon zijn loopbaan bij de Wereldbank in het departement industriële en mijnprojecten. De beurs reageert rustig op het nieuws, de koers van het aandeel noteert licht lager.