Algemeen was verwacht dat de FED in september zou beginnen te taperen, maar de haalbaarheid van dergelijk scenario komt op losse schroeven te staan. Martin Lakos, division director bij Macquarie Private Wealth, gelooft in ieder geval niet dat de FED overhaast te werk zal gaan.

Volgens Lakos focussen de financiële markten zich te veel op het taperingproces. De FED zal haar steunmaatregelen alleen maar terugschroeven wanneer de economie sterk genoeg is om het wegvallen van het programma voor de inkoop van eigen obligaties te kunnen dragen.

Algemeen was verwacht dat de FED in september zou beginnen te taperen, maar de haalbaarheid van dergelijk scenario komt op losse schroeven te staan. Martin Lakos, division director bij Macquarie Private Wealth, gelooft in ieder geval niet dat de FED overhaast te werk zal gaan. Volgens Lakos focussen de financiële markten zich te veel op het taperingproces. De FED zal haar steunmaatregelen alleen maar terugschroeven wanneer de economie sterk genoeg is om het wegvallen van het programma voor de inkoop van eigen obligaties te kunnen dragen.