Veel beleggers twijfelen over het Europees steunfonds sterk genoeg zal zijn om Spanje en Italië recht te houden wanneer deze landen daadwerkelijk in moeilijkheden zouden komen. Bovendien moet nog worden afgewacht of de stijging van de obligatierentes kan worden afgeremd.

Fresenius krijgt advies 'aanbevolen'

Fresenius SE is de moederonderneming van Fresenius MC (Medical Care). Als groep houdt Fresenius SE zich o.a. bezig met het leveren van diensten en producten op het gebied van dialyse.

Waar Fresenius SE eerder verwachtte dit jaar een omzetgroei van 10% tot 13% te realiseren, rekent het bedrijf nu op een omzettoename van 12% tot 14%. De netto winst zal dit jaar met 14% tot 16% toenemen, waar eerder een bandbreedte van 12% tot 15% werd gehanteerd.

De belangrijkste aanjager voor de (sterkere) groei van de omzet en de winst is de solide en aanhoudende vraag naar producten van Fresenius SE vanuit de opkomende markten.

De sterke vraag heeft betrekking op zowel de medische diensten en producten van Fresenius SE zelf als op het generieke geneesmiddel Propofol, dat geproduceerd wordt door Kabi, de farmadivisie van Fresenius SE.

ABN Amro geeft de voorkeur aan het aandeel van moederbedrijf Fresenius SE boven het aandeel van dochter Fresenius MC. Hoewel de dialyseactiviteiten van Fresenius MC nog altijd goed zijn voor circa 60% van de groepswinst, menen de analisten van de bank dat de uiteenlopende activiteiten van moederonderneming Fresenius SE minstens zo interessant zijn.

Daar komt nog bij dat het aandeel Fresenius SE aantrekkelijker gewaardeerd is dan het aandeel Fresenius MC. De opwaartse bijstelling van de omzet- en winstprognose door Fresenius SE bevestigt de positieve visie van ABN Amro op deze onderneming. De bank volgt Fresenius SE met een koopadvies; het aandeel staat bovendien op de Aanbevolen Lijst.

Veel beleggers twijfelen over het Europees steunfonds sterk genoeg zal zijn om Spanje en Italië recht te houden wanneer deze landen daadwerkelijk in moeilijkheden zouden komen. Bovendien moet nog worden afgewacht of de stijging van de obligatierentes kan worden afgeremd.Fresenius krijgt advies 'aanbevolen' Fresenius SE is de moederonderneming van Fresenius MC (Medical Care). Als groep houdt Fresenius SE zich o.a. bezig met het leveren van diensten en producten op het gebied van dialyse. Waar Fresenius SE eerder verwachtte dit jaar een omzetgroei van 10% tot 13% te realiseren, rekent het bedrijf nu op een omzettoename van 12% tot 14%. De netto winst zal dit jaar met 14% tot 16% toenemen, waar eerder een bandbreedte van 12% tot 15% werd gehanteerd. De belangrijkste aanjager voor de (sterkere) groei van de omzet en de winst is de solide en aanhoudende vraag naar producten van Fresenius SE vanuit de opkomende markten. De sterke vraag heeft betrekking op zowel de medische diensten en producten van Fresenius SE zelf als op het generieke geneesmiddel Propofol, dat geproduceerd wordt door Kabi, de farmadivisie van Fresenius SE. ABN Amro geeft de voorkeur aan het aandeel van moederbedrijf Fresenius SE boven het aandeel van dochter Fresenius MC. Hoewel de dialyseactiviteiten van Fresenius MC nog altijd goed zijn voor circa 60% van de groepswinst, menen de analisten van de bank dat de uiteenlopende activiteiten van moederonderneming Fresenius SE minstens zo interessant zijn. Daar komt nog bij dat het aandeel Fresenius SE aantrekkelijker gewaardeerd is dan het aandeel Fresenius MC. De opwaartse bijstelling van de omzet- en winstprognose door Fresenius SE bevestigt de positieve visie van ABN Amro op deze onderneming. De bank volgt Fresenius SE met een koopadvies; het aandeel staat bovendien op de Aanbevolen Lijst.