Er gingen vorige maand meer jobs verloren dan algemeen was verwacht en dat versterkt de twijfels over de economische slagkracht. Een economische opleving is namelijk onwaarschijnlijk zonder sterke consumentenbestedingen.

Inmiddels staan we aan de vooravond van het resultatenseizoen, met vandaag onder andere de cijfers van Philips op de agenda. Uit de evolutie van de bedrijfsresultaten, maar vooral op basis van de guidances, zal moeten blijken of er inderdaad een verbetering op komst is.

De Verenigde Staten blijven uiteraard richtinggevend, maar ook de economische gang van zaken in de rest van de wereld wordt op de voet gevolgd. De bestellingen voor machineorders vielen in Japan vorige maand tegen, terwijl de Japanse banken ook minder leningen toestonden dan was gehoopt.

Er gingen vorige maand meer jobs verloren dan algemeen was verwacht en dat versterkt de twijfels over de economische slagkracht. Een economische opleving is namelijk onwaarschijnlijk zonder sterke consumentenbestedingen. Inmiddels staan we aan de vooravond van het resultatenseizoen, met vandaag onder andere de cijfers van Philips op de agenda. Uit de evolutie van de bedrijfsresultaten, maar vooral op basis van de guidances, zal moeten blijken of er inderdaad een verbetering op komst is.De Verenigde Staten blijven uiteraard richtinggevend, maar ook de economische gang van zaken in de rest van de wereld wordt op de voet gevolgd. De bestellingen voor machineorders vielen in Japan vorige maand tegen, terwijl de Japanse banken ook minder leningen toestonden dan was gehoopt.