De Japanse consumentenprijzen zijn in maart met 0,90% gedaald en dat was de sterkste daling sinds 2010. De daling van de prijzen was veel groter dan verwacht en geeft duidelijk aan dat Japan er niet in is geslaagd om aan de klauwen van de deflatie te ontsnappen.

Alleen de prijzen voor elektriciteit en andere nutsvoorzieningen zijn sterk gestegen, maar de beoogde inflatiedoelstelling van 2% blijft voorlopig ver buiten bereik.

Shinzo Abe heeft nog wat tijd, hij heeft een tijdspanne van twee jaar voor ogen, maar de economische indicatoren moeten toch dringend gaan verbeteren.

De Japanse consumentenprijzen zijn in maart met 0,90% gedaald en dat was de sterkste daling sinds 2010. De daling van de prijzen was veel groter dan verwacht en geeft duidelijk aan dat Japan er niet in is geslaagd om aan de klauwen van de deflatie te ontsnappen. Alleen de prijzen voor elektriciteit en andere nutsvoorzieningen zijn sterk gestegen, maar de beoogde inflatiedoelstelling van 2% blijft voorlopig ver buiten bereik. Shinzo Abe heeft nog wat tijd, hij heeft een tijdspanne van twee jaar voor ogen, maar de economische indicatoren moeten toch dringend gaan verbeteren.