Van enige vorm van paniek bij de futures op de Amerikaanse beurzen is in ieder geval geen sprake, de futures geven aan dat de S&P 500 stabiel tot iets hoger gaat openen. In de Verenigde Staten verwacht men dus blijkbaar dat het allemaal nog wel zal meevallen.

Alleen Griekenland is problematisch

De markten blijven volgens Aphilion in de ban van de schuldencrisis binnen de eurozone. Nu was het de beurt aan Spanje om noodsteun te vragen om haar banken te hulp te snellen. De beheerders van fonds zijn niet onder de indruk.

Voor hen is enkel Griekenland 'problematisch'. De kans dat andere euro-landen een schuldherschikking nodig hebben of 'uit de euro' moeten stappen, is evenredig aan wat ze er bij te winnen hebben: en dat is zo goed als niets, integendeel.

De zwakte van de euro heeft wel voor gevolg dat de wereldbeurzen nog steeds een goed jaar kennen, in euro uitgedrukt. Vooral de voorbije maand mei was opvallend, met een verlies van -6,8% voor de Eurostoxx, en lichte winst voor de S&P 500, in EUR wel te verstaan.

Prijsverwachtingen basismetalen verlaagd

Voor metalen verlaagt Goldman Sachs de prijsverwachting voor de korte termijn (drie maanden) wegens de negatieve verwachtingen rond Europa en twijfels rond de economische groei in de VS en China.

Tegelijkertijd verwacht de bank nog altijd een groei van 3,3% voor de gehele wereldeconomie en blijft de bank positief over de komende reacties van beleidsmakers in de EU (ondersteuning van de bankensector en groeiende samenwerking binnen de eurozone), VS (kwantitatieve verruiming) en China (stimuleringsmaatregelen, met name in de huizenbouw).

Ook ziet de bank een teruglopend aanbod in respons op de huidige omstandigheden (en wat betreft olie wegens het conflict met Iran) dus al met al zullen grondstoffenprijzen niet ver dalen op de langere termijn.

Van enige vorm van paniek bij de futures op de Amerikaanse beurzen is in ieder geval geen sprake, de futures geven aan dat de S&P 500 stabiel tot iets hoger gaat openen. In de Verenigde Staten verwacht men dus blijkbaar dat het allemaal nog wel zal meevallen. Alleen Griekenland is problematisch De markten blijven volgens Aphilion in de ban van de schuldencrisis binnen de eurozone. Nu was het de beurt aan Spanje om noodsteun te vragen om haar banken te hulp te snellen. De beheerders van fonds zijn niet onder de indruk. Voor hen is enkel Griekenland 'problematisch'. De kans dat andere euro-landen een schuldherschikking nodig hebben of 'uit de euro' moeten stappen, is evenredig aan wat ze er bij te winnen hebben: en dat is zo goed als niets, integendeel. De zwakte van de euro heeft wel voor gevolg dat de wereldbeurzen nog steeds een goed jaar kennen, in euro uitgedrukt. Vooral de voorbije maand mei was opvallend, met een verlies van -6,8% voor de Eurostoxx, en lichte winst voor de S&P 500, in EUR wel te verstaan.Prijsverwachtingen basismetalen verlaagd Voor metalen verlaagt Goldman Sachs de prijsverwachting voor de korte termijn (drie maanden) wegens de negatieve verwachtingen rond Europa en twijfels rond de economische groei in de VS en China. Tegelijkertijd verwacht de bank nog altijd een groei van 3,3% voor de gehele wereldeconomie en blijft de bank positief over de komende reacties van beleidsmakers in de EU (ondersteuning van de bankensector en groeiende samenwerking binnen de eurozone), VS (kwantitatieve verruiming) en China (stimuleringsmaatregelen, met name in de huizenbouw). Ook ziet de bank een teruglopend aanbod in respons op de huidige omstandigheden (en wat betreft olie wegens het conflict met Iran) dus al met al zullen grondstoffenprijzen niet ver dalen op de langere termijn.