Die volumes liggen momenteel 30% onder het niveau van vorig jaar, in de eerste negen maanden werd op deze beurs maar 1000 ton zilver verhandeld.

Gao Huijie, chief executive officer van de beurs, gaf in een toelichting op de handelscijfers aan dat ongeveer 20% van de jaarlijkse Chinese behoefte aan zilver op de Shanghai White Platinum & Silver Exchange wordt verhandeld. Met name vanuit de Chinese economie is er minder vraag naar zilver.

Die Chinese economie is nu al zeven maanden op rij vertraagd. Zilver is overigens qua prijs het best presterende metaal, met een prijsstijging van 19%. Volgens de Beijing Antaike Information Development Co wordt 67% van het Chinees zilver in de industrie gebruikt.

Die volumes liggen momenteel 30% onder het niveau van vorig jaar, in de eerste negen maanden werd op deze beurs maar 1000 ton zilver verhandeld. Gao Huijie, chief executive officer van de beurs, gaf in een toelichting op de handelscijfers aan dat ongeveer 20% van de jaarlijkse Chinese behoefte aan zilver op de Shanghai White Platinum & Silver Exchange wordt verhandeld. Met name vanuit de Chinese economie is er minder vraag naar zilver. Die Chinese economie is nu al zeven maanden op rij vertraagd. Zilver is overigens qua prijs het best presterende metaal, met een prijsstijging van 19%. Volgens de Beijing Antaike Information Development Co wordt 67% van het Chinees zilver in de industrie gebruikt.