De meeste economen zijn van mening dat de crisis helemaal nog niet voorbij is. Zijn land moet nog steeds een hoge(re) rente betalen op de obligaties die het wil uitgeven.

Nieuwe emissies zullen aan marktvoorwaarden gebeuren en die voorwaarden zijn nog steeds streng. Griekenland stevent op een forse recessie af en die zou wel eens jaren kunnen aanslepen.

De spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties is weliswaar afgenomen, maar blijft nog steeds hoog. De Grieken moeten nog steeds ongeveer het dubbele betalen dan de Duitsers om geld te kunnen ontlenen.

De Griekse premier George Papandreou is niettemin van mening dat het afgesloten akkoord een positief signaal betekent. Hij stelde dat het Grieks volk tevreden is over de bereikte overeenkomst.

Volgens Papandreou zal Griekenland sterker uit de crisis komen.

Of het akkoord euro herstelkansen zal bieden, dient nog te worden afgewacht. Met nog de problemen in Ierland en Portugal in het achterhoofd, lijkt volgens de analisten de herstelkansen voor de euro beperkt.

De Duitse kanselier Angela Merkel is echter van mening dat Europa zich krachtdadig heeft opgesteld, wat de buitenwereld er ook van denkt. Daardoor lijkt de stabiliteit van de euro gegarandeerd.

De meeste economen zijn van mening dat de crisis helemaal nog niet voorbij is. Zijn land moet nog steeds een hoge(re) rente betalen op de obligaties die het wil uitgeven. Nieuwe emissies zullen aan marktvoorwaarden gebeuren en die voorwaarden zijn nog steeds streng. Griekenland stevent op een forse recessie af en die zou wel eens jaren kunnen aanslepen. De spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties is weliswaar afgenomen, maar blijft nog steeds hoog. De Grieken moeten nog steeds ongeveer het dubbele betalen dan de Duitsers om geld te kunnen ontlenen. De Griekse premier George Papandreou is niettemin van mening dat het afgesloten akkoord een positief signaal betekent. Hij stelde dat het Grieks volk tevreden is over de bereikte overeenkomst. Volgens Papandreou zal Griekenland sterker uit de crisis komen. Of het akkoord euro herstelkansen zal bieden, dient nog te worden afgewacht. Met nog de problemen in Ierland en Portugal in het achterhoofd, lijkt volgens de analisten de herstelkansen voor de euro beperkt. De Duitse kanselier Angela Merkel is echter van mening dat Europa zich krachtdadig heeft opgesteld, wat de buitenwereld er ook van denkt. Daardoor lijkt de stabiliteit van de euro gegarandeerd.