Twijfels over de herstelkracht van de economie zetten de koersen op Wall Street onder druk, niet meer of niet minder. Michael Yoshikami, topman van Destination Health Management, gelooft dat zowel economie als arbeidsmarkt zich herstellen, maar dan aan een trager tempo dan verhoopt.

Anderzijds werd vandaag wel bekendgemaakt dat het persoonlijk inkomen van de Amerikanen tijdens het vierde kwartaal sneller dan verwacht steeg, wat de consumptie kan aanwakkeren. Tot dusver is de S&P 500 tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 10,90% gestegen.

Combinatie van robuuste arbeidscijfers en hoger dan CPI-data zorgt voor wat onrust

Op de obligatiemarkten zorgde de combinatie van robuuste arbeidscijfers en de hoger dan verwachte CPI-data volgens Belfius Bank Research de vorige weken voor wat onrust, wat zich vertaalde naar een stijging van de lange termijn rentes.

Handelaars en analisten zijn sceptischer geworden over de vooruitzichten van de Fed om de korte termijnrente 'tot het einde van 2014' op het huidige niveau van 0,25% te houden.

Tegen de achtergrond van een expansie van de arbeidsmarkt, riskeert deze situatie immers om op middellange termijn de

inflatie op te drijven, ten minste zo luidt de redenering van sommige marktspelers.

Twijfels over de herstelkracht van de economie zetten de koersen op Wall Street onder druk, niet meer of niet minder. Michael Yoshikami, topman van Destination Health Management, gelooft dat zowel economie als arbeidsmarkt zich herstellen, maar dan aan een trager tempo dan verhoopt. Anderzijds werd vandaag wel bekendgemaakt dat het persoonlijk inkomen van de Amerikanen tijdens het vierde kwartaal sneller dan verwacht steeg, wat de consumptie kan aanwakkeren. Tot dusver is de S&P 500 tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 10,90% gestegen.Combinatie van robuuste arbeidscijfers en hoger dan CPI-data zorgt voor wat onrust Op de obligatiemarkten zorgde de combinatie van robuuste arbeidscijfers en de hoger dan verwachte CPI-data volgens Belfius Bank Research de vorige weken voor wat onrust, wat zich vertaalde naar een stijging van de lange termijn rentes. Handelaars en analisten zijn sceptischer geworden over de vooruitzichten van de Fed om de korte termijnrente 'tot het einde van 2014' op het huidige niveau van 0,25% te houden. Tegen de achtergrond van een expansie van de arbeidsmarkt, riskeert deze situatie immers om op middellange termijn de inflatie op te drijven, ten minste zo luidt de redenering van sommige marktspelers.