Volgens Schiff zal de recessie zich nog verdiepen. Hij is van mening dat de overheid een 'valse' economie aan het opbouwen is, eentje die gebaseerd is op lenen en geld uitgeven.

De overheid is nu ook de consument van de last resort geworden. Schiff, die de zeepbel op de huizenmarkt correct voorspelde, is van mening dat de obligatiemarkt binnenkort uiteen gaat spatten.

Vervolgens zal de koers van de dollar instorten en krijgen we een inflatoire depressie van een kaliber dat veel erger is dan we voordien ooit hebben gezien. De overheid moet inderdaad tussenbeide komen, maar doet dat nu op een slechte manier.

Volgens Schiff zal de recessie zich nog verdiepen. Hij is van mening dat de overheid een 'valse' economie aan het opbouwen is, eentje die gebaseerd is op lenen en geld uitgeven. De overheid is nu ook de consument van de last resort geworden. Schiff, die de zeepbel op de huizenmarkt correct voorspelde, is van mening dat de obligatiemarkt binnenkort uiteen gaat spatten. Vervolgens zal de koers van de dollar instorten en krijgen we een inflatoire depressie van een kaliber dat veel erger is dan we voordien ooit hebben gezien. De overheid moet inderdaad tussenbeide komen, maar doet dat nu op een slechte manier.