Wanneer de Griekse regering er niet meer in slaagt om haar schulden terug te betalen, kan dit leiden tot een verlies van 60% van de waarde van de Griekse staatsobligaties.

Dat is meer drie keer het niveau dat door het Committee of European Banking Supervisors, dat de tests uitvoert, werd gehanteerd. Dat zou betekenen dat de resultaten van tests onbetrouwbaar zouden zijn vanwege het hanteren van te lage parameters.

Het verlies van 60% in plaats van de door het Committee of European Banking Supervisors aangenomen 17% kan worden afgeleid op basis van de handel in credit-default swaps.

Het Committee of European Banking Supervisors overweegt om de resultaten van 91 banken te publiceren, maar is nog niet zeker van het tijdstip wanneer dat gaat gebeuren.

Wanneer de Griekse regering er niet meer in slaagt om haar schulden terug te betalen, kan dit leiden tot een verlies van 60% van de waarde van de Griekse staatsobligaties. Dat is meer drie keer het niveau dat door het Committee of European Banking Supervisors, dat de tests uitvoert, werd gehanteerd. Dat zou betekenen dat de resultaten van tests onbetrouwbaar zouden zijn vanwege het hanteren van te lage parameters. Het verlies van 60% in plaats van de door het Committee of European Banking Supervisors aangenomen 17% kan worden afgeleid op basis van de handel in credit-default swaps. Het Committee of European Banking Supervisors overweegt om de resultaten van 91 banken te publiceren, maar is nog niet zeker van het tijdstip wanneer dat gaat gebeuren.